Tijana Bošković (©CEV)
Tijana Bošković (©CEV)

Tijana povukla, ostale pratile - Pariz sve bliži

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 11:14

Srpkinje upisale drugu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ovog puta bolje od Ukrajine - 3:0

Napravljen je drugi pobednički korak ka Parizu i olimpijskoj vizi. Odbojkašice Srbije su posle Meksika, lako izašle na kraj i sa Ukrajinom - 3:0 (25:18, 25:18, 25:16). Selektor Đovani Gvideti je u postavu nakon jedne propuštene utakmice vratio Tijanu Bošković, a ona je kao i obično poverenje uzvratila još jednom odličnom partijom.

Povukla je ekipu na svojim leđima, ali su je veoma dobro pratile i ostale saigračice. Bitno je da je svaka odradila svoj deo posla, jer se narednih dana samo ređaju sve teži izazovi.

Izabrane vesti

Maja Ognjenović je i na ovom susretu ostala na klupi, jer se naknadno priključila zbog virusa, pa ima prostora protiv lakših protivnika da još malo predahne i spremi se za najvažnije borbe. Zamenila je Slađana Mirković, koja je danas prikazala dobar performans - razigrala je kompletan tim, a i bila je veoma sigurna u bloku.

Srpkinje su se već sa Ukrajinom sastale na Evropskom prvenstvu - znale su sve vrline i mane ovog tima. Ozbiljno su pristupile utakmici, jer su znale da će opuštanje biti kažnjeno. Od prvog minuta su bile koncentrisane i fokusirane, lako su dolazile do poena, a Tijana Bošković je bila ne samo sjajna u napadu, nego i u svim ostalim elementima - servisu, odbrani, bloku...

Sredinom svakog seta je već bilo jasno da Gvidetijev tim korača ka osvajanju. Aleksandra Jegdić je bila veoma sigurna na prijemu (73 odsto pozitivnog i idealnog), a pomogle su joj u velikoj meri Bianka Buša i Aleksandra Uzelac. Njih tri su zajedno omogućile Slađani Mirković da sa lakoćom organzuje napade i razigrava sve saigračice.

Tijana Bošković je dobila najviše lopti - 34, a prošla je 15 (44 odsto). Imala je pet as servisa, kao i tri bloka. Poenterski je najbolje pratila Aleksandra Uzelac - 13, uz vrlo dobar napad 26-12 (46 odsto). Jovana Stevanović je nanizala 11 poena (napad 11-5, tri bloka, tri asa), a Bianka Buša devet (napad 12-6, dva bloka, jedan as). Slađana Mirković je upisala četiri (tri bloka, napad 4-1), a Mina Popović tri poena (napad 8-3).

U poraženom sastavu jedina dvocifrena je bila Oleksandra Milenko sa deset poena.

Ponedeljak će biti slobodan dan za Srpkinje, a posle toga na red dolaze dueli sa Kanadom (utorak 4.00), Češkom (sreda 10.00), Dominikanskom Republikom (petak 4.00), Holandijom (subota 10.00) i Kinom (nedelja 13.30).

Kao što je već poznato olimpijsku vizu će sa ovog turnira obezbediti prve dve selekcije.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Nedelja

GRUPA A

Holandija - Češka 3:0

Dominikanska Republika - Kanada 3:2

Srbija - Ukrajina 3:0

13.30: Kina - Meksiko



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Tijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara